Lagånd, innsats og kameratskap

I år har jeg latt meg imponere av det nyopprykket fotballaget Mjøndalen

I år har jeg latt meg imponere av det nyopprykket fotballaget Mjøndalen. (Med hele barne- og ungdomstiden i Mjøndalen Misjonskirke så er jo dette også laget fra mitt hjemsted)

MIF, Bruntrøyene, har hatt en eventyrlig reise. I 2006 Tok Vegar Hansen over som trener. Da var laget i 3 divisjon og det året rykket de opp til 2. to år etter på rykket de opp til 1. og i 2014 rykket de altså opp til tippeligaen, fortsatt med Vegar Hansen som trener. Og de har klart seg overraskende bra i tippeligaen, med blant annet med seier over Tromsø og Rosenborg.

I Mjøndalen har de de siste årene tørket støv av et gammelt slagord fra 30 tallet om «Lagånd, innsats og kameratskap, må alltid gå forran», som miljøet i Mjøndalen ønsker skal være det som preger kulturen i laget mer enn noe annet. Og kanskje er nettopp det noe av grunnet til Mjøndalens suksess. «Lagånd, innsats og kameratskap»

Og det er verdier som ikke bare vi kan lære noe av som menighet, det er verdier som bibelske om det kristne fellesskapet og som kunne vært hentet rett ut av Romerbrevet kapittel 12

• Paulus sier i v. 10: «Elsk hverandre inderlig som søsken, sett de andre høyre enn dere selv.» «Kameratskap» kalles det i Mjøndalen.
  • Paulus sier i v. 11. i Rom 12: «Vær ikke lunkne, men ivrige. Vær brennende i Ånden, tjen Herren» «Innsatts» sier de i MIF
  • Paulus sier i v. 16. i Rom 12: «hold sammen i enighet» (Rom 12:) Bruntrøyene sier «Lagånd»

Som menighet har vi mye sterkere forutsetning av å være preget av kameratskap, innsatts og lagånd enn noe fotballag.

Ønsker alle en riktig god sommer!