Alphakurs - en innføring i kristen tro

Alpha kurs

Alpha kurs er et introduksjonskurs til den kristne tro, og hver høst holdes et slikt kurs i Randesund hver høst. Vanligvis med 50 - 70 deltagere pluss ledere. Kurset går over 10 uker, en kveld i uka. Deltakerne får en innføring i de mest sentrale og elementære spørsmål rundt vår tro – som for eksempel: Hvem er Jesus? Hvorfor døde og oppsto Jesus? Hvem er Den Hellige Ånd? Hva med det onde? Hvorfor og hvordan lese Bibelen? osv.

Over 1500 mennesker deltatt på Alpha-kurs i regi av Randesund misjonskirke siden 1997.

Alpha-kjøkkensjef Martin Graham steller godt med Alpha-folket

Måltidet sentralt
Kursene holdes hver tirsdagskveld mellom kl 19.30 og 22.00, og begynner med et godt måltid. Kveldsmaten – eller middagen, som det ofte er – står sentralt. Mat samler folk og skaper hygge. Gode måltider trigger ofte gode samtaler og i en travel hverdag der man har presset inn et Alpha-kurs i tillegg til alt annet på programmet, setter man garantert pris på Alpha-måltidet i Randesund misjonskirke. Det er Martin Graham som er Alpha-kursets kjøkkensjef, og han sprer mye glede og velsignelse med sine flotte, ukentlige anretninger. Med seg har han et trofast og entusiastisk team på kjøkkenet, blant annet med flere tidligere Alpha-deltakere.

Undervisning
Det er menighetens pastor Jarle Råmunddal sammen med Jan-Olav Andreassen, som er ansvarlig for kursets undervisning.

Etter en kort kaffepause, er det gruppesamlinger. Deltakerne fordeler seg i 6-10 grupper med gruppeleder og et par medledere. Her vektlegges trygghet for den gode samtalen, erfaringsutveksling og rom for undring. Her er lov å bare sitte og lytte, men også komme med synspunkt og spørsmål knyttet til undervisningen.

Jan-Olav Andreassen engasjerer.

Alpha-middag
Mot slutten av Alpha-kurset arrangeres det som kalles Alpha-middag, en invitasjon til den som kanskje lurer på å ta et Alpha-kurs. Her vil Alpha-kurset bli presentert og du får møte mennesker som har deltatt på Alpha tidligere – en aldri så liten smaksprøve på et Alpha (bokstavelig talt). Du skal slippe å forplikte deg til 10 uker, kom på Alpha-middag og gi Alpha en sjanse. Trives du er du hjertelig velkommen tilbake. På Alpha-middagen kan du også melde deg på førstkommende Alpha-kurs. I løpet av kurset arrangeres også en såkalt Alpha-lørdag en av høstens lørdager fra kl 14.00 til kl 22.30. Her er det gjort plass til ekstra undervisning og gruppesamtaler, lunch, middag og kaffe.

Noe for deg?
Er dette noe for deg? Kanskje er tiden inne til å prøve noe nytt. Vi kan ikke love at et under skal skje, men vi kan love at du vil få være en del av et åpent fellesskap der de livsviktige spørsmålene er satt på dagsorden. Vil du vite mer, eller melde deg på – ta kontakt med Jarle Råmunddal på tlf. 47460700 eller send en e-post til jarle@mkirken.no

Mer utfyllende informasjon om hva Alpha står for: