Modige bønner

Ny taleserie i mars

Faktisk er det slik at de fleste av oss ber. Selv i det sekulære Norge er det langt flere som av og til ber enn det en skulle tro. En større undersøkelse i 2015 viste at omtrent halvparten av alle nordmenn hadde bedt i løpet av det siste året.

De fleste ber nok mest om de nære ting. «hjelp meg å klare denne prøven», «velsign O Gud vår mat», “vær med bestemor på sykehuset”, «la det være en god parkeringsplass til meg». Dette er gode legitime bønner, men djerve?

Bibelen gjengir mange bønner som er av et annet kaliber. Bønner som strekker oss, som utfordrer fokus og komfortsoner, og de har et proaktivt innhold. Andre ganger ser vi måten folk responderer på Guds kall og tiltale, og responderer på konkrete situasjoner, og lar det utfordre oss på en slik måte at det skapes bønner ut fra dette.

Hva vil skje om vi ber Gud om å ransake oss, forme oss, sende oss – om vi ber modig og konkret? Hva om vi omformer bønnene våre, slik at Gud kommer i sentrum, og at jeg kan leve i lys av det? Hva om disse bønnene faktisk frigjør potensialet i oss, frir oss fra selvbedraget, og gir oss kraft og retning for hele livet?

Det er hva denne taleserien kommer til å handle om.

Velkommen!